5 Πράγματα που (δεν) πρέπει να πούμε!

21.10.13


Καθημερινά λέμε διάφορες εκφράσεις, που δεν τις εννοούμε ή δεν ξέρουμε καν τι σημαίνουν. 

Οι 5 κακές εκφράσεις: 
 

1.       «Καλή τύχη!» Όσο καλοπροαίρετα και να το πεις, ο άλλος θα ακούσει «Μόνο με τύχη θα το καταφέρεις.. οπότε καλή τύχη!» 



2.      «Τι δεν καταλαβαίνεις;» Δεν φτάνει που με λες χαζό, θέλεις και να καταλάβω;  Σε καμία περίπτωση δεν το λέμε, γιατί το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να προσβάλουμε τον συνομιλητή μας και ακόμη όσο καλή πρόθεση έχει να μας καταλάβει, μετά από αυτό δεν υπάρχει πιθανότητα. Όσα νεύρα κι αν έχετε, το καλύτερο θα ήταν αν πείτε «Να το συζητήσουμε μετά; Πιο ήρεμα!»  


3.      «Στο είπα;» Όχι, όχι, όχι! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη «μαχαιριά».  Να έχει κάνει κάποιο λάθος ο φίλος μας και εμείς να του προσθέτουμε άλλο ένα στη λίστα! Είναι σαν να του λέμε «είσαι χαζός και εγώ έξυπνος  που το κατάλαβα από την αρχή. Επίσης δεν με άκουγες και να που είχα δίκιο» 


4.      «… οπότε είπα σε σένα!» Πολύ χαριτωμένο, « δεν είχα με ποιον να βγω/ οι άλλοι δεν σήκωναν το τηλέφωνο, οπότε είπα σε σενα!». Σ αυτό το σημείο ο άλλος πρέπει να απαντήσει «Ευχαριστώ που με έχεις τελευταία επιλογή!».


5.      «.. τι να πω και εγώ». Όσο αστεία κι αν προσπαθείς να το πεις, δεν θα τα καταφέρεις! Όταν ένας φίλος σας, περιγράφει κάποιο κατόρθωμα του, μη του το χαλάτε, δείξτε τον θαυμασμό σας και πείτε του ένα «Μπράβο σου»/ «Ήμουν σίγουρη για σένα».

 Οι 5 καλές εκφράσεις: 
 

1.       «Καλημέρα!» Τι πιο εύκολο και λογικό, από το να ευχηθείς σε κάποιον γνωστό/άγνωστο, να έχει μια καλή μέρα. Ακόμα κι αν η δική σου δεν είναι τόσο καλή!  


2.      «Τι όμορφο….!» Βρες να πεις έναν καλό λόγο, «Ωραία μαλλιά!» Το βασικό είναι να το εννοείς, αλλιώς μη πεις τίποτα, γιατί φαίνεται όταν λέμε κάποιο κομπλιμέντο από υποχρέωση.


3.      «Δείξε τι αξίζεις!» Αντί για «καλή τύχη» / καλό κουράγιο! 


4.      «Καλή σου συνέχεια!» Δηλαδή ότι και να κάνεις, ακόμα και να τη βγάλεις στον καναπέ σου, με πίτσα, καλά να περάσεις!


5.      «Με το καλό!» Ότι και να σου συμβεί να είναι καλό, να πετύχεις αυτό που θες και να γίνει με το καλό!

Όλοι είμαστε σε μια θέση που επηρεάζουμε τις ζωές των άλλων, ένα χαμόγελο το πρωί, μια ευχάριστη καλημέρα και ένας καλός λόγος, σίγουρα βοηθάει στο να είναι όμορφη και η υπόλοιπη μέρα μας! 

Αυτοί που φέρνουν τον ήλιο στη ζωή των άλλων, φωτίζουν εξίσου τη δική τους ύπαρξη. James Barrie.

1 σχόλιο: