Δες τι κρύβει το κουτί...

7.10.13




Άνοιξε να δεις…
Μπράβο, μόλις άνοιξες την 128η  ανάρτηση του Like the Life, (clap clap clap). Γι αυτό θα σας ανταμείψω με μια  ιστορία με νόημα φυσικά!

Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένα ζευγάρι, τα έφερε όμως έτσι η μοίρα που ο άντρας πέθανε πρώτος, η γυναίκα του μένοντας πίσω ήταν απαρηγόρητη την είχε πνίξει η θλίψη της. Μια μέρα την επισκέφτηκε η αδερφή της, η οποία ήταν στενοχωρημένη για τη κατάσταση της χήρας. Της είπε λοιπόν, να πάει στον μάγο του διπλανού χωριού αφού εκείνος είχε καταφέρει να σώσει τόσες ψυχές κάτι θα έκανε και για την αδερφή της! 
Έτσι έγινε, την άλλη μέρα η δύστυχη γυναίκα πήγε στον μάγο. «Τον αγαπούσα τόσο πολύ και ο Θεός μου τον πήρε, γιατί σε μένα; Ποτέ δεν πείραξα κανέναν, ήμουν πάντα δίκαιη με όλους και ποτέ δεν σκέφτηκα κάτι κακό για κανέναν» είπε εκείνη, τότε ο μάγος της απάντησε πως μπορεί να την γιατρέψει αρκεί να του φέρει έναν κόκκο ρυζιού, «έναν κόκκο;» απάντησε «μόνο; Τώρα αμέσως πάω σπίτι να σου φέρω ένα τσουβάλι», ο μάγος τότε της απάντησε, «πρόσεξε ο κόκκος που θα μου φέρεις, πρέπει να είναι από ένα σπίτι στο οποίο δεν έχει πεθάνει κανένας τα τελευταία 5 χρόνια». Απορημένη η γυναίκα ξεκίνησε το ψάξιμο, πήγε στο πρώτο σπίτι που βρήκε,  χτύπησε τη πόρτα  «Καλησπέρα σας, θα μπορούσατε να μου δώσετε έναν κόκκο ρυζιού;» είπε στον άντρα που της άνοιξε, «Μόνο έναν; Θα σου δώσω μια σακούλα ρύζι!» απάντησε εκείνος. «Ευχαριστώ πολύ, μα χρειάζομαι μόνο έναν κόκκο από κάποιο σπίτι που δεν έχει πεθάνει κάποιος τα τελευταία 5 χρόνια» συνέχισε η γυναίκα, άδικα προσπάθησε, σε εκείνο το σπίτι πριν λίγες μέρες πέθανε ο πατέρας του. Συνέχισε το ψάξιμο στα υπόλοιπα σπίτια, δεν βρέθηκε τίποτα. Αποφάσισε να πάει και στα διπλανά χωριά, επαναλαμβανόταν η ίδια κατάσταση, όλοι ήταν πρόθυμοι να της δώσουν ένα πιάτο ρύζι και σε όλα τα σπίτια είχε πεθάνει κάποιος δικός τους άνθρωπος. Τότε η χήρα κατάλαβε τι εννοούσε ο μάγος, όλοι είχαν τη πίκρα τους και όλοι συνέχιζαν τις ζωές τους και φυσικά ο θάνατος του συζύγου της δεν ήταν τίποτα προσωπικό!     



Από την ιστορία καταλήγουμε στο συμπέρασμα, πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε φοβίες, διαφορετικές μεν αλλά με τα ίδια αποτελέσματα. Είτε κάποιος φοβάται μια μέλισσα, είτε το λιοντάρι και οι δυο νιώθουν ταχυπαλμία. Γι αυτό καμία λέξη που τελειώνει σε -φοβία δεν είναι "περίεργη"!  

Don't Forget: 

Facebook 

1 σχόλιο: